Aktiviteter i Parken

Parnas Kiosk

Ved søen finder du vores lille kiosk. Her har vi åbent i sommer halvåret, hvor vi sælger lækre grillede panini sandwich, kolde og varme drikkevarer, kugleis og pindeis fra Hansens Is, samt diverse snacks. Du kan også låne/ leje et spil eller aktivitetsudstyr.

Fra oktober – påske kan man i skoleferier købe varme og kolde drikke, is, panini og toast i baren i ParnasHuset.

Huleby – En legeplads designet af børn

I Parnas Natur og Aktivitetspark ligger en af Sorøs få offentlige legepladser, nemlig Huleby, som er et sikkert hit blandt de små. Den eksisterende Huleby blev indviet i sommeren 2016.

Hulebyen består af syv flotte og fantasifulde huler designet af børn fra 5. og 6. klasse fra Sorø Kommunes skoler og er bygget af håndværkere fra Altan.dk til Parnas.

Der er offentlig adgang til hulerne, som man kan lege i året rundt. For en ordens skyld må vi hellere sige: Husk at holde øje med børnene og husk, at leg sker på eget ansvar.

ParnasDyrene

Parnas har flere mindre beboere, nemlig flere forskellige klappedyr. ParnasDyrenes lille flok består af geder og høns, som du kan besøge både i og uden for Restaurant ParnasHusets åbningstider.

 

Sejltur med Lille Claus

En rundtur gennem Sorø By kan også foregå fra vandet. Oplev Parnas og Sorø By fra deres smukkeste side og tag med om bord på turbåden Lille Claus. Rundturen på Sorø Sø varer en time og byder på spændende fortællinger om byen og dens seværdigheder. Lille Claus sejler i sommerhalvåret.

Ønsker du at kombinere dit næste selskab på Parnas med en sejltur med Lille Claus, kan det også sagtens lade sig gøre.  Billetter koster 80 kr for voksne og 40 kr for børn  (5-12 årog kan købes ombord.

Se fartplanen og læs mere om Lille Claus på www.baadfart.dk

Løbe- & Cykelruter

Parnas Natur og Aktivitetspark indbyder til en masse forskellige aktiviteter. Du kan eksempelvis give dig i lag med Sorø Søsti og mountainbike-ruten Hvide Pil.

Sorø Søsti er en 8,5 km lang rute rundt om Sorø sø. Stien er altid åben for offentligheden og bliver flittigt benyttet til både gå-, cykel- og løbeture. Du bør næsten også prøve den.
Hvide Pil er en mountainbikerute, der snor sig gennem Grydebjergskov på begge sider af Parnasvej. Vær opmærksom på, at der skal købes dagsbillet til ruten, hvis du skal benytte dig af den. Den kan du købe af os.

Her bor vi
Parnas Natur & Aktivitetspark
Parnasvej 21
4180 Sorø

Sådan kontakter du os
E-mail: booking@parnas.dk
Telefon: +45 23 87 83 87
CVR: 36702494

Sådan har vi åbent
Parken: Døgnet rundt, året rundt
Selskaber: Året rundt