Aktiviteter i Parken

Huleby – En legeplads designet af børn

I Parnas Natur og Aktivitetspark ligger en af Sorøs få offentlige legepladser, nemlig Huleby, som er et sikkert hit blandt de små. Den eksisterende Huleby blev indviet i sommeren 2016.

Hulebyen består af syv flotte og fantasifulde huler designet af børn fra 5. og 6. klasser fra Sorø Kommunes skoler og bygget af håndværkere fra Altan.dk til Parnas.

Der er offentlig adgang til hulerne, som man kan lege i året rundt. For en ordens skyld må vi hellere sige: Husk at holde øje med børnene og husk, at leg sker på eget ansvar.

ParnasDyrene

Parnas har flere mindre beboere, nemlig flere forskellige klappedyr. ParnasDyrenes lille flok består af geder, minigrise og høns, som du kan besøge både i og uden for Restaurant ParnasHusets åbningstider.

Vandsports aktiviteter

Sorø Sø har formået at få tildelt hele to blå flag. Det ene er blevet tildelt området ved Parnas Søbads lille hyggelige strand, da badevandet her er i meget høj kvalitet. Det blå flag betyder også, at der ved stranden hænger redningsudstyr, så du trygt kan bade.

Du kan leje topersoners kajakker gennem Restaurant ParnasHuset i enten 4 timer eller 8 timer. Hvis du tilbringer en dag på søen, har du også mulighed for at bestille en picnickurv i restauranten, som du kan tage med ud på vandet.

Foreningen SUP Parnas holder til på Parnas. Ønsker du at høre mere om medlemskaber og prøvetur på Standing Up Paddle boards kan du kontakte foreningen her

Sejltur med Lille Claus

En rundtur gennem Sorø By kan også foregå fra vandet. Oplev Parnas og Sorø By fra deres smukkeste side og tag med om bord på turbåden Lille Claus. Rundturen på Sorø Sø varer en time og byder på spændende fortællinger om byen og dens seværdigheder. Lille Claus sejler i sommerhalvåret. Det er muligt at stige af og på, som du lyster ved alle fire anløbsbroer, så længe du har en billet.. Ønsker du at kombinere dit næste selskab på Parnas med en sejltur med Lille Claus, kan det også sagtens lade sig gøre.  Billetter koster 65,- og kan købes ombord.

Se fartplanen og læs mere om Lille Claus på www.baadfart.dk

Løbe- & Cykelruter

Parnas Natur og Aktivitetspark indbyder til en masse forskellige aktiviteter. Du kan eksempelvis give dig i lag med Sorø Søsti og mountainbike-ruten Hvide Pil.

Sorø Søsti er en 8,5 km lang rute rundt om Sorø sø. Stien er altid åben for offentligheden og bliver flittigt benyttet til både gå-, cykel- og løbeture. Du bør næsten også prøve den.
Hvide Pil er en mountainbikerute, der snor sig gennem Grydebjergskov på begge sider af Parnasvej. Vær opmærksom på, at der skal købes dagsbillet til ruten, hvis du skal benytte dig af den. Den kan du købe af os.

Picnicbokse fra ParnasHuset

Tag frokosten med dig og nyd en lækker picnic i det grønne område, i Parnas Natur & Aktivitetspark eller medbring en picnickurv på en sejltur med Lille Claus på Sorø Sø. Picnickurvene findes i forskellige variationer. 

Aktivitetskasser og aktivitetsudstyr

Er du på udflugt med familien, vennerne eller skal du holde en udendørs børnefødelsdag, så har Parnas  udviklet forskellige  aktivitetskasser, som kan lejes i ParnasHuset. Kasserne er delt op i temaer, så du kan vælge den, der netop passer til dit arrangement. Vi har også forskellige slags aktivitetsudstyr så som fiskenet og krible-krable bingo. KOMMER SNART!

Her bor vi

Parnas Natur & Aktivitetspark

Parnasvej 21

4180 Sorø

Sådan kontakter du os

E-mail: info@parnas.dk

Telefon: +45 23878387

CVR: 36702494

Åbningstider:

Restauranten har åbent for selskaber hele året, mens vi åbner op for a la carte 8.juni Læs mere her