Praktisk information om Parken

Der er offentlig adgang til Parnas året rundt. Herunder kan du læse lidt om de forskellige faciliteter og muligheder der er i parken.

Vi håber, at I får en god dag, når I besøger os.

Affald

Vi bestræber os på at holde parken ren og indbydende. Derfor håber vi, at du vil hjælpe os ved at benytte en af de opstillede skraldespande ved Søbadet, parkeringspladsen, Huleby eller ved ParnasHuset.

Vi kan ikke være alle steder hele tiden, så ser du en fyldt skraldespand eller andet, der ikke er som det bør være, så kontakt os endelig.

Bål & grill i parken

Du må gerne lave bål og grille i parken så længe, at det forgår i bålstedet ved toiletterne og du medbringer eget brænde o.lign.

Husk at rydde op, samt slukke bål og gril efter dig. Har du engangsgrill, så stil den ved siden af en skraldespand, så vi undgår at der går ild i skrald, hvis alt kul ikke er slukket helt.

Glemte ting

Finder du efterladte ting i parken, kan fundet afleveres i ParnasHuset eller til hittegodskontoret.

Glemte ting gemmes i ParnasHuset i en måned. Herefter afleveres de til hittegodskontoret.

Du kan kontakte Parnas på booking@parnas.dk eller 23 87 83 87, hvis du har glemt noget i Parken.

Handicapfaciliteter

Der er handicapparkering ved siden af ParnasHuset. Det er ikke tilladt at parkere ved søen, men det er dog muligt at køre op til søen og sætte passagerer af, hvis du har lavet en aftale med os.

Der er handicaptoilet i ParnasHuset, som er tilgængeligt når der er åbent i huset. Vi kan dog ikke garantere adgang, hvis vi har mange gæster i huset.

Medbragt mad

Du må meget gerne medbringe egen mad og slå dig ned i parken. Du finder borde og bænkesæt ved Søbadet og i Huleby, som er til din fri afbenyttelse. Der er ingen madpakkehuse i parken.

Husk at smide dit skrald ud og efterlad helst området, som det så ud, da du kom.

Offentlige toiletter

I den anden enden af pladsen ved ParnasHuset finder du offentlige toiletter.
De offentlige toiletter er ikke handicapvenlige.

Efterlad venligst toiletterne pæne efter dig.

Overnatning

Det er ikke tilladt at overnatte i parken, hverken i telt eller under åben himmel. I særlig tilfælde kan der gives tilladelse ved skriftlig henvendelse til booking@parnas.dk

Der findes lejerplads ved Kongskilde Friluftgård og Sorø Camping.

Parkering

Ved indkørslen fra Parnasvej finder du en stor grusparkeringsplads. Herfra er der en kort gårut ned til ParnasHuset, hulebyen og søbadet. Vi anbefaler, at man ikke efterlader værdigenstande synligt i bilen.

Det er ikke tilladt at køre bil i parken, dog er handicapkørsel ned til ParnasHusets indgang tilladt. I visse tilfælde kan der gives dispensation til kørsel i parken . Det kræver, at du henvender dig til os.

Søbadet

Søbadet er til fri afbenyttelse for alle. Her kan anløbsbroen bruges som badebro og der er lagt sand ud for at gøre badeoplevelsen mere behagelig. Stranden har badepunktsflag, der markerer at vandkvaliteten er god og at det er et sikkert sted at bade. Sorø Kommune tager løbende  prøver af badevandet for at se om kvaliteten er som den skal være. Hvis der er for høje forekomster af f.eks. E. Coli bakterier, vil det blive varslet på infotavlen ved Søbadet og på kommunens hjemmeside. Der findes også en infotavle og redningskrans ved søbadet.

Badning sker på eget ansvar!

Private og firma arrangementer

Ønsker du at afholde et arrangement for mere end 25 personer for din familie, børns skoleklasse eller andet i privat regi, så bedes du rette henvendelse til os på forhånd på booking@parnas.dk.

Alle firmaer, foreninger eller organisationer, der ønsker at afholde et arrangement i parken, skal henvende sig til booking@parnas.dk eller 2387 8387 for at aftale en pris for brug af området.

Her bor vi
Parnas Natur & Aktivitetspark
Parnasvej 21
4180 Sorø

Sådan kontakter du os
E-mail: info@parnas.dk
Telefon: +45 23 87 83 87
CVR: 36702494

Sådan har vi åbent
Parken: Døgnet rundt, året rundt
Selskaber: Året rundt